Teknik direktör Mesut Bakkal, Süper Lig’in 10.haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maç öncesi tespitlerini paylaştı. Bakkal, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un kadro kalitesi açısından çok şanslı olduğunu fakat; sarı-lacivertlilerin savunma problemleri yaşadığını ifade etti. Bakkal, Sergen Yalçın’ın, ‘Kesinlikle kaleci transferi yapmayacağım. Genç oyunculara şans vereceğiz’ açıklamasını ise desteklediğini ifade etti.
Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal’ın açıklamaları şu şekilde:
Ülker Stadı’nda oynanacak derbi hakkındaki görüşlerini paylaşan Mesut Bakkal, “Derbilerin favorisi yok. Beşiktaş, son şampiyon Başakşehir’i yendi. Kimse Beşiktaş’ın kazanmasını beklemiyordu. Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın da dediği gibi laubali şekilde oynayana kadar da istediği sonucu almıştı. Fenerbahçe favori gösteriliyor. Çok moralliler ama ne olacağı belli olmaz. Başakşehir maçına eksiklerle çıktı Beşiktaş. Ona rağmen sonuca gittiler. Derbilerde iyi bir futbol izleyemiyoruz. Ligin genelinde böyle bir durum var” ifadesini kullandı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un kadro kalitesi açısından avantajlı olduğunu söyleyen Bakkal, “Erol Bulut, ustalaşmış bir yönetim ve iyi bir destekle görevinin başında. Erol Bulut çok şanslı. Alternatifi bol bir kadrosu var. Önceki seneki acemilikler yapılmıyor. Kaymaklı kadayıf kadro diyebiliriz. Fenerbahçe iyi yönetiliyor. Hocanın hakkını yememek gerekiyor. Kulüp yapısı, kulübün içindeki oluşum Erol Bulut’u da iyi bir noktaya taşıyacak” dedi.
Mesut Bakkal, Beşiktaş derbisi öncesi Fenerbahçe’nin zaaflarına ise şu sözlerle dikkati çekti:
Fenerbahçe’nin yumuşak karnı stoperleri. Çok hücumcuyla oynuyor Fenerbahçe. Sosa, Perotti, Samatta, Cisse… Bu oyuncularla pozisyona girmek normal. Hoca orta alanı üçlü mü oynatır bilemiyorum. Dönen toplarda sıkıntı yaşıyorlar. Antalya ve Konya maçlarında bunu gördük. Takımın beyni gibi oynayan Gustavo olduğunda pozisyon verebiliyorsunuz. Sosa, Ozan, Cisse gezen oyuncular. Tüm oyuncular hareketli. Dönen toplarda Gustavo’ya çok iş düşüyor. Beşiktaş’ta da bunu Atiba yapıyor. Gustavo kendini dizginleyince ön taraf öne çıkıyor. Hücumdayken dönen toplar ve defansın arkasına atılan toplar tehlikeli olabilir. Beşiktaş’ın kontra gollerini görüyoruz. Atiba’yı da bu konuda iştahlı görünce helal olsun diyorum. Fenerbahçe kesin kazanır diyemeyiz.
Beşiktaş’ta genç kaleci Utku Yuvakuran, Fenerbahçe derbisinde görev yapacak. Bakkal, genç kalecilere kendilerini sürekli izlemeleri tavsiyesinde bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, “Beşiktaş’ın genç kalecilere sahip çıkmasını destekliyorum. 20 yaşında oynayan oyunculara ben artık genç bile demek istemiyorum. Genç oyuncuların önü açık olsun. Utku ve Ersin’e önerim kendilerini oturup izlesinler. Forma ne de olsa bizim deyip rehavete kapılmasınlar. Genç oyuncuların desteklenmesi taraftarıyım” diyerek sözlerini tamamladı.