DIŞ HABER-AJANSSPOR
Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund kendi sahasında Stuttgart'a 5-1 mağlup oldu. Sarı-siyahlı takımda teknik direktör Lucien Favre ile yolların ayrıldığı iddia edildi.
Alman basınında yer alan haberlere göre; Favre ile yolların ayrılma sebebi son 5 maçta alınan 1 galibiyet ve başarısız sonuçlar olarak gösterildi. Favre yönetimindeki Dortmund söz konusu 5 maçta Köln'e 2-1 yenildi. Lazio ve Frankfurt ile 1-1 berabere kalan Dortmund, Zenit'i 2-1 yendikten sonra son maçta Stuttgart'a 5-1 kaybetmişti.
Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Evimizde Stuttgart'a 5-1 kaybettikten sonra bu kararı almak zorundaydık" ifadeleri kullanıldı.
Hatırlanacağı üzere Mats Hummels, "Aslında hedefleri kendimiz belirliyoruz. Çok fazla top kaybı yapıyoruz ve riskli şekilde oynuyoruz" derken, kaptan Marco Reus ise "Biz iyi savunma yapabilen bir takım değiliz" eleştirisini getirmişti.
Dortmund'da görevine son verildiği belirtilen Lucien Favre ise ağır yenilgi sonrasında, "Rakibimiz her bakımdan üstündü. Yorgunluğu mazeret olarak kabul etmiyorum. Bunun hakkında konuşmalıyız. Bir daha böyle olmamalıyız" demişti.
Almanya Ligi'nde şu ana kadar 11 maç oynayan Borussia Dortmund, 6 galibiyet 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. 23 gol atan sarı-siyahlılar 15 gol yedi. Dortmund, ligde 19 puanla 5 sırada yer alıyor.